Houtworm bestrijdingsmiddelen

Houtworm bestrijdingsmiddelen

Als je last hebt van houtworm in je huis heb je een groot probleem. De larven van de houtwormkevers voeden zich met hout en eten zich langzaam een weg naar buiten. Als volwassen houtwormkever kruipen ze vervolgens naar buiten, waarbij ze een gaatje in het hout achterlaten. Hieraan kun je dus ook eenvoudig herkennen of je last hebt van houtworm. Vooral in oude huizen of antieke meubels zul je houtwormen vinden, omdat dit hout vaak niet tegen het ongedierte behandeld is. Zit de houtworm in de houten constructie van je zolder? Of ontdek je ze in de houten draagconstructie of vloeren? Dan zorgt de houtworm er niet alleen voor dat de waarde van je pand daalt, maar ook zorgt het voor instortingsgevaar. Snel houtworm bestrijden is dan ook van groot belang. Maar uit welke bestrijdingsmiddelen kun je kiezen?

HG Houtworm

hg

Als je houtworm wil gaan bestrijden kun je ervoor kiezen om de HGX spray tegen houtworm te kopen. Wat zijn de voor- en nadelen van deze behandelmethode?

Voordeel van HG Houtworm

Een groot voordeel van de HG spray is dat deze eenvoudig verkrijgbaar is. Je koopt de spray online of in één van de vele verkooppunten van HG. Zelfs in sommige supermarkten is het verkrijgbaar. Daarnaast is de spray eenvoudig aan te brengen op het te behandelen hout. En het is niet alleen effectief tegen de houtworm waar je nu last van hebt, maar het beschermt ook tegen houtworm in de toekomst.

Nadeel van HG Houtworm

Na het insprayen van het houtoppervlakte moet het minstens 48 uur drogen. Dit betekent dat je de ruimte die je behandeld hebt eigenlijk twee dagen lang niet kunt gebruiken. Ook zijn dit soort middelen niet goed voor mens en milieu. Je moet dus uiterst voorzichtig zijn bij het gebruik, helemaal als je kinderen of huisdieren hebt rondlopen. Daarnaast moet je zeker weten dat je het oppervlakte echt goed behandelt, anders heb je alsnog kans dat de houtworm zich verder kan verspreiden.

Perfacs houtworm

prefacs

Voor je behandeling tegen houtworm kun je ook Prefacs houtworm kiezen. We zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje.

Voordeel van Perfacs houtworm

Door de werkzame stof permethrin is dit middel erg effectief tegen houtworm en beschermt het de behandelde plekken tot wel 10 jaar lang. Door middel van een lage drukspuit is het eenvoudig aan te brengen op de benodigde oppervlakten. Perfacs houtworm bevat een zo laag mogelijke concentratie van de (giftige) werkzame stof.

Nadeel van Perfacs houtworm

Het grootste probleem bij het gebruik van Perfacs houtworm is de giftigheid van het product. Tijdens het aanbrengen en daarna moet je er voor zorgen dat de ruimte erg goed geventileerd wordt. Daarna mag je nog 48 uur niet in langdurig in de ruimte verblijven. Net als bij de HG spray is dit middel dus af te raden als je kinderen of huisdieren hebt.

Petroleum (lampolie)

Naast de chemische bestrijdingsmiddelen zoals HG en Perfacs gebruiken mensen vaak petroleum als bestrijdingsmiddel tegen houtworm. Welke voor- en nadelen heeft dit?

Voordeel van Petroleum

Een groot voordeel van petroleum is dat het een stuk milieuvriendelijker is dan een chemisch bestrijdingsmiddel. Ook heeft het een uitstekend beschermend karakter, waardoor je ook als je nog geen last van houtworm hebt het kunt gebruiken ter voorkoming van het ongedierte.

Nadeel van Petroleum

Petroleum dringt helaas vaak niet diep genoeg door in het hout om echt alle eitjes en poppen van de houtworm te doden. Hierdoor krijg je snel weer last van houtwormen.

Permethrin

Permethrin is de werkzame stof in veel bestrijdingsmiddelen tegen houtworm. Waarom zou je dit middel wel of niet willen gebruiken?

Voordeel van Permethrin

Permethrin is een effectief middel tegen houtworm. Daarom wordt het ook in veel bestrijdingsmiddelen gebruikt.

Nadeel van Permethrin

Helaas dringt ook permethrin niet altijd even goed door tot de kern van het hout, waardoor het ongedierte niet altijd helemaal bestreden wordt. Ook is het een gevaarlijke stof om mee te werken. Het zou mogelijk kankerverwekkend kunnen zijn, hoewel dat nog nooit 100% bewezen is. Toch is het aan te raden om erg voorzichtig met deze stof, en dus ook met alle bestrijdingsmiddelen waar het in zit, om te gaan. Als je een kat in huis hebt is het al helemaal af te raden, aangezien katten erg gevoelig zijn voor vergiftiging van dit middel.

Een professionele ongediertebestrijder

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een professional in te huren. Waarom zou je dit doen?

Voordeel van een ongediertebestrijder

Het grootste voordeel van een ongediertebestrijder is dat je zeker weet dat de houtworm effectief bestreden wordt. Je hoeft niet zelf aan de gang met gevaarlijke middelen en je weet zeker dat het goed uitgevoerd wordt. Ook gebruiken professionals andere bestrijdingsmiddelen, die minder slecht voor mens, dier en milieu zijn. Je kunt de ruimte dan ook vaak al snel na de behandeling weer betreden, in plaats van dat je dagen moet wachten.

Nadeel van een ongediertebestrijder

Eigenlijk zit er maar één nadeel aan een ongediertebestrijder: de prijs. Je zult voor een professional een stuk meer geld kwijt zijn dan aan een flesje bestrijdingsmiddel. Maar gezien de veiligheid en het gemak is de investering zeker het overwegen waard.

085 - 580 2746

96% beveelt ons aan

Houtworm bestrijden? Bel: 085 - 580 2746